Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

⇒ Naar specifiek zoeken

Verkoop tweedehands

 
[DONATIE]: Mocht u uw collectie enkel willen doneren in ruil voor een cadeaubon naar keuze,
of een symbolische overnamesom, 
...wetende dat uw cd's, dvd's etc, een goed tehuis krijgen,
kijk dan o
nderaan deze pagina, in de colofon, en klik op de knop "Donatie".
 
Met uw eventuele donatie steunt u ons bovendien als speciaalzaak. Bij voorbaat dank. 
---------------------------------------------------------------------------------

[VERKOOP]: 
Uw CD’s, DVD’s, Blu-Ray’s & Console-Games door ons laten verkopen?

Gebruikt u ze (bijna) niet meer? En zijn ze nog in goede tot praktisch nieuwe staat? Laat ze dan door ons (online) verkopen……..

Onze dienstverlening bestaat uit de volgende elementen:

1) Uw aangebrachte producten worden niet ingekocht, maar worden o.b.v. consignatie opgenomen in de online winkelvoorraad. U krijgt dan ook betaalt zodra de verkoop heeft plaatsgevonden. De artikelen worden tot die tijd veilig opgeslagen bij CD-Artline / CDenDVD.nl.

2) Wij zetten ze voor u online op meerdere websites (2 Bol.com-stores, 5 Amazon-Stores, 1 eBay-store en zoveel mogelijk ook op CDenDVD.nl). 
 
3) Wij verzorgen de volledige handling:
* Kapotte en bekraste doosjes worden bij verkoop netjes vervangen en verzegeld
* De factuur en het verzendetiket worden geprint en toegevoegd
* Het artikel wordt stevig verpakt (bubbeltjesenvelop+karton) ter preventie van breuk
* Het artikel wordt gefrankeerd & uiteindelijk afgegeven bij het plaatselijke postkantoor.

4) Wij houden de administratie voor u bij en zorgen voor een periodieke uitbetaling (per batch van +/- € 25,-) + een specificatie van de verkochte items.

5) Het risico van eventueel verdwenen zendingen komt vrijwel altijd voor onze rekening & zo ook (vrijwel altijd) de kosten van retourzendingen (=wettelijk recht van elke online consument).
 

Wie zijn wij?
CD-Artline is een CD & DVD-speciaalzaak in Driebergen, met 25 jaar ervaring in verkoop van entertainment-producten zoals cd’s, sacd’s, dvd’s, blu-ray’s & console-games. De laatste 17 jaar hebben wij ook ruime ervaring opgebouwd op het gebied van postordering via allerlei verkoopkanalen waaronder onze eigen website CDenDVD.nl. In 2011 hebben wij daar succesvolle, zakelijke Bol.com-stores aan toegevoegd, waarin wij reeds onze volledige, eerstehands winkelvoorraad hebben opgenomen. In 2016 & 2017 volgden maar liefst 5 Amazon-stores. Wij bieden u de mogelijkheid om mee te liften in ons online verkoopmodel. Als zakelijke aanbieder hebben wij namelijk de mogelijkheid om uw tweedehands producten tegen goede prijzen te verkopen.
De directe verkrijgbaarheid (verzending binnen 24 uur) en onze opgebouwde reputatie als speciaalzaak en simpelweg de kwaliteit en service die wij nastreven, zijn aspecten die de kans op verkoop verder aanzienlijk doen verhogen!
 
Wat kan ik ermee verdienen?
Wat u ermee kunt verdienen, is afhankelijk van de volgende factoren:
* Kwaliteit: Wij werken enkel met "Nieuwe", "Als nieuwe" en "Goede" artikelen. Hoe beter - hoe hoger de te behalen verkoopprijs!
* De huidige marktprijs : Tweedehands artikelen kunnen 50% - 99% van de nieuwprijs opbrengen
* Het verkoopkanaal (Bol/Amazon/eBay/CDenDVD) : Sommige kanalen brengen meer op dan andere
* De algemene verkrijgbaarheid: Hoe exclusiever…des te hoger kunnen wij de verkoopprijs maken 
* De verkoopcommissie : Afhankelijk van het verkoopkanaal zal er een bepaalde commissie worden berekend
Deze 5 punten bepalen gezamenlijk de prijsstelling (deze bepalen wij handmatig, artikel voor artikel) en de uiteindelijke opbrengst.
Zie onderaan enkele rekenvoorbeelden!KWALITEIT  / VOORWAARDEN

Doordat niet elke collectie van even goede kwaliteit is, en wij zo efficiënt willen omgaan met de beschikbare tijd en beschikbare ruimte in ons bedrijf, zijn er wel enkele voorwaarden aan een eventuele deelname. 

Wij werken enkel met:
* volledige/complete cd’s, sacd’s, dvd’s, blu-ray’s & console-games (Playstation, Xbox, Wii, etc.)
* artikelen in
goede tot nieuwe staat     
(“geschikt om als cadeau weg te geven” zogezegd).
* commercieel uitgegeven artikelen met barcodes/streepjescode
  
(=13-cijferig /op achterzijde doosje of op de zijranden.
* Het belangrijkste is verder dat de schijfjes, de papieren inlays en de eventuele kartonnen hoezen/digipacks in goede staat zijn. Universele, plastic doosjes worden vrijwel standaard vervangen tijdens verkoop (als onderdeel van onze service naar de koper toe)! Daar hoeft u dus niet op te letten!

Wij doen helaas niets met:
* LP’s / Langspeelplaten
* incomplete artikelen / opgebroken box-sets,
* artikelen met notities en/of gescheurde, papieren inlays en/of gescheurde, kartonnen hoezen,
* bekraste en/of geoxideerde discs,

*
cd-singles & maxi-singles
* videotheek-versies, of bibliotheek-versies
* cd-rom’s en/of CD-i
* kopietjes, promo-cd’s of samplers
* De meeste
Brilliant Classics
en vergelijkbare euroknaller-cd’s en dvd’s

Wij verzoeken u simpelweg uw collectie vooraf goed te screenen op bovenstaande aspecten, of ze wel goed gevuld zijn, en mogelijke defecten. 

Houdt er a.u.b. tevens rekening mee, dat u achteraf alsnog een oproep kunt verwachten voor het terug laten sturen van afgekeurde items! Artikelen, vooral oudere uit de jaren 80 & 90, welke totaal niet herkend worden door onze eigen website, door Bol.com en Amazon kunnen in deze categorie zitten. Wij maken op elk moment een afweging tussen de potentiële omzetwaarde en de benodigde arbeid.                                                                                                                                                                                                             

VERWERKING VAN DE ARTIKELEN

Het verkoopprogramma heeft een “NO CURE NO PAY”-structuur. Het verwerken en in beheer nemen van uw collectie kost dus niets. Enkel bij verkoop is er sprake van een verdeelsleutel van de opbrengsten. Echter: Wij zijn géén poetsbrigade! 
Er gaat soms behoorlijk wat tijd verloren bij de verwerking van discs met meerdere vingerafdrukken of kleffe hoesjes. Dit willen wij bij voorkeur voorkomen. Een schone aanlevering zou zeer gewaardeerd worden! 
 
 
Mocht u schijfjes willen schoonmaken, dan adviseren wij u om ze in lauw water te poedelen, geen borstel te gebruiken (hooguit een natte doek, deppend) en achteraf super voorzichtig droog te deppen (herhaal dit proces indien u achteraf nog steeds vingerafdrukken e.d. ziet). TIP: Absoluut niet wrijven!
 
 
Collecties met penetrante geuren door bijv. roken, of huisdieren, nemen wij helaas niet aan. Onze klanten verlangen goede kwaliteit en die willen wij graag leveren. Kwaliteit is voor ons altijd belangrijker dan kwantiteit!

PRIJSBEPALING
Wij schalen artikelen in door prijzen te vergelijken tussen Bol.com en Amazon en o.b.v. conditie (Nieuw, Als nieuw, Goed,..... Redelijk en Matig). ”Matige” artikelen worden standaard afgewezen en de opname van "Redelijke" items is totaal afhankelijk van hoe speciaal en exclusief ze zijn. Wij nemen enkel nog het beste van het beste op in de online collectie. Het is bovendien altijd een afweging tussen de hoeveelheid arbeid die wij moeten verrichten en de verwachte opbrengst! Daarom werken wij al geruime tijd niet meer met Brilliant Classics, Point Classics en andere euroknaller-cd’s.
 

U HOEFT VERDER GEEN LIJSTEN TE MAKEN VAN UW INBRENG!
U krijgt uiteraard van ons, als bewijs van inbreng, een consignatie-contract, met daarop het aantal ingebrachte artikelen (een voorlopige telling – in eenheden). Zodra wij al uw artikelen hebben gecontroleerd op kwaliteit, een prijs hebben vastgesteld door te vergelijken met andere Bol-aanbieders en Amazon, en online hebben gezet, krijgt u van ons een bericht met het definitief, goedgekeurde aantal artikelen. Het goedgekeurde aantal artikelen zal ook zodanig vermeld worden op het consignatie-contract. Eventuele afgekeurde artikelen worden -qua aantal- tevens vermeld in de e-mail en zullen -in overleg- tegen geldende verzendtarieven getourneerd worden. 

 


VEEL GESTELDE VRAGEN:

Wat kan de verkoop van mijn collectie eigenlijk opleveren? Waar moet ik aan denken?
Helaas is dat niet heel makkelijk te beantwoorden. Sommige van onze cliënten hebben een gemiddelde opbrengst van 2,- per verkoop als ze voornamelijk dvd's hebben ingebracht (tv-series daarbuiten gelaten!). De DVD-markt is namelijk snel kleiner aan het worden. Half Nederland doet momenteel afstand van zijn/haar collectie voor ramsjprijzen!
Cliënten met een CD-collectie, met daarin veel klassiek, jazz, blues en wereldmuziek en bepaalde niche-genres, kunnen daarentegen vaak al rekenen op 3 tot 4,- gemiddeld per verkoop (zie voorbeeld onderaan). Er zijn uiteraard altijd positieve uitschieters: Serie-boxsets, specialty-items, opera-boxsets en collection-boxsets kunnen afhankelijk van exclusiviteit soms wel tientallen euro's opleveren! Ons doel is om een goede opbrengst te genereren en dus niet om te dumpen. Wij als bedrijf en u als cliënt zijn er allebei bij gebaat, dat wij een zo hoog mogelijke prijs behalen.

 

Wat zijn de kosten (ongeveer/ gemiddeld) voor “platform-, verzend- en eventuele betaalkosten zoals iDEAL, Paypal & creditcardtransacties”? 
Bol.com rekent standaard 15%+0,99 commissie per verkoop. Amazon is redelijk vergelijkbaar qua fee. En als een verkoop via CDenDVD.nl verloopt, dan brengen wij een iDEAL-transactie in rekening (i.c.m. de verzendkosten), de eventuele Paypal-kosten zijn totaal afhankelijk van de transactiewaarde (meestal tussen de 0,75 en 2,00 euro) en wij rekenen in de meeste gevallen EUR 3,10 voor verzending (tot 250 gram / brievenbuspost). Bol.com heeft speciale tarieven voor pakketpost en voor alle andere post gebruiken wij een frankeermachine.
TER INFO: "Verzending"-kosten: Een nieuw, schoon cd/dvd-doosje, het verzenddoosje/verzendenvelop, het verzendetiket, het factuurblad/pakbon, de verzegeling, etc. zijn allemaal inbegrepen!

Kan ik mijn CD’s ook in 1 klap aan jullie verkopen? Jullie beoordelen alle CD’s en we onderhandelen vervolgens een prijs?
Helaas doen wij niet aan reguliere inkoop (wel hebben wij een semi-donatie-mogelijkheid - indien u ons wilt steunen). Wij beheren reeds 8.000 tweedehands artikelen (en groeiende).  Zodra u deelneemt en de artikelen bij ons heeft ondergebracht, gaan wij ze controleren en worden de verkoopprijzen bepaald. Hier is genoeg expertise voor in huis. Een van de vennoten zit zelfs al sinds 1967 in het vak en de andere 2 al sinds 1992!  Wij schalen artikelen in door prijzen te vergelijken tussen Bol.com en Amazon en o.b.v. conditie (nieuw, als nieuw, goed,..... redelijk en matig). Matige artikelen worden standaard afgewezen en de opname van "redelijke" items is totaal afhankelijk van hoe speciaal ze zijn. Wij hebben namelijk een reputatie hoog te houden op Bol.com, Amazon en uiteraard ook in onze winkel. Wij nemen dus enkel nog het beste van het beste op in onze (online) collectie. 
 
Hoe lang is de wachttijd alvorens ik mijn CD’s, DVD's, etc. te koop kan stellen via jullie?
Mocht er sprake zijn van een wachtlijst, dan moet u vaak rekening houden met enkele weken wachttijd. Wij kunnen u vrijblijvend een seintje geven wanneer wij weer tijd hebben. Na dat seintje verlangen wij wel, dat (nieuwe) cliënten snel besluiten om wel of niet deel te nemen/aan te vullen – zeg uiterlijk binnen 7 dagen
.

Moet ik mijn CD’s / DVD's / console-games ergens afleveren, of worden ze opgehaald?
Het aanleveren van artikelen is de verantwoordelijkheid van de cliënt. Nadat wij u hebben verwittigd, dat er een plek vrij is, kunt u de artikelen ofwel zelf opsturen per pakketpost, of laten afhalen (voornamelijk regio Utrecht, vanaf 100 items of meer).

Hoe lang duurt zo’n verkooptraject ongeveer? Hoe snel wordt alles (of 80% bijvoorbeeld) verkocht? Of is dat onbepaald, of worden de artikelen die na een bepaalde periode niet verkocht zijn weer terug gegeven?
Ons consignatie-verkoopprogramma loopt minimaal 1 jaar en daarna gaat het stilzwijgend verder met een opzegtermijn van +/- 1 week.  Al ons no-cure-no-pay-werk moet namelijk wel de tijd krijgen om wat resultaten te genereren. Wij vragen dus enig geduld van uw kant, want ook de seizoenen zijn van invloed op de verkoopresultaten! Ons hoogseizoen is September t/m December. In de zomertijd verkopen wij helaas +/- 40% minder dan tijdens het hoogseizoen!
 

Een verkoopresultaat van 80% is vrij uniek. Men moet er altijd op rekenen, dat het ook iets minder goed kan lopen. Uw inbreng, de conditie hiervan, de hoeveelheid concurrenten op een platform als Bol.com en Amazon bepalen grotendeels de verkoopkansen.
Uiteraard hebben wij cliënten met een verkoopresultaat van 80 – 90%, maar deze cliënten doen al mee sinds het begin van ons programma (sinds 2013)! 
Vooral als u geen haast heeft, blij bent met de vrijgekomen ruimte in uw woning, en de eventuele opbrengsten meer ziet als een soort van rendement op aandelen (soms meer en soms wat minder), dan heeft u het juiste beeld van ons concept. Wij kunnen tenslotte geen verkoopresultaten beloven!
 

Doen jullie dit ook met DVD’s en Blu-Ray's? 
Wij werken met cd's, sacd's, dvd's, blu-ray's en console-games. De voorkeur gaat echter uit naar CD's en SACD's! 
De DVD-markt is namelijk, zoals eerder beschreven, helaas snel kleiner aan het worden. Exclusieve titels, die al geruime tijd niet meer leverbaar zijn bij de fabrieken, leveren vaak nog wel redelijk geld op en zo ook bepaalde tv-series en blu-ray sets, maar commerciële blockbusters, veelal 1-dvd's, die half Nederland destijds heeft gekocht, en nu probeert te verkopen, leveren spijtig genoeg nog maar weinig op. Uitzonderingen zullen er echter altijd blijven.

Enkele rekenvoorbeelden van een full-price-verkoop:
 

Kanaal

Verkoopprijs (all-in)

Comm. platform

SUB

BTW

SUB

Verzend
kosten

Betaal
kosten (+/-)

SUB

Fee
50%

Uitbetaling 50%

Bol.com NL - Brievenbus

19,95

3,98

15,97

2,77

13,20

3,10*

0,00

10,10

5,05

5,05

bol.com NL - Pakketpost

19,95

3,98

15,97

2,77

13,20

4,00*

0,00

9,20

4,60

€ 4,60

Bol.com BE - met DPD

19,95

3,98

15,97

2,77

13,20

4,00*

0,00

9,20

4,60

€ 4,60

Amazon - Brievenbus

19,95

4,19

15,76

2,74

13,03

6,40*

0,00

6,63

3,31

€ 3,32

Amazon - Pakketpost

19,95

4,19

15,76

2,74

13,03

9,60*

0,00

3,33

1,66

€ 1,67

CDenDVD.nl - iDEAL

19,95

0,00

19,95

3,46

16,49

3,10*

1,00*

12,89

6,44

€ 6,45

CDenDVD.nl - Paypal

19,95

0,00

19,95

3,46

16,49

3,10*

1,00*

12,39

6,19

€ 6,20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Bij verkoopprijzen vanaf EUR 34,96 en hoger rekenen wij slechts 40% verkoopFEE. U ontvangt dan 60% van de netto-opbrengst.
*De verzendkosten en de betaalkosten (Paypal e.d.) zijn slechts gemiddelden. Men kan hier geen rechten aan ontlenen!
* iDEAL-kosten zijn bij ons hoger, doordat wij gekozen hebben voor een No-Cure-No-Pay-structuur. Geen maandelijks abonnement meer, maar dan wel hogere transactiekosten bij een verkoop. Dit scheelt ons bedrijf en ons concept ruim Euro 385,- per jaar.
 
Voor verdere vragen en/of aanmeldingen voor de verkoop van uw tweedehands artikelen:
CD-Artline      Tel. 0343-521532 / Email: shop @ CD-Artline. nl